21.10.10

Fikir dulu sebelum cakap

Salam,
hai korang. Awal gila sampai opis pagi ni. Bukak facebook, tengok dan verangan dengan gambar 'orang brunei' yang terbaru. Ok la u memang machooo pun (puas hati??) :D
Nak ucap tahniah jugak untuk kawan kat itm si Aida sebab baru dapat baby Ashraf Faris yang sangat comel. Semua baby pun comel kan?? termasuk la time kita kecik2 dulu pun mesti kita comel punya!
i pun komen la tahniah then baca la komen2 orang lain untuk baby dia. Tiba tang komen yang satu ni.... Aku memang tak faham kenapa ada mak orang yang macam ni. Sepatutnya untuk baby yang baru lahir dan tambahan pulak baby pertama untuk pasangan ini, diorang lebih happy dan hargai jika kau ucap tahniah dan baby sangat comel. Kau tak sepatutnya keluarkan ucapan ini
" Eh kecik eh baby kau... berapa berat ni??"
kemudian dia membandingkan pulakkkk.....
"Baby aku dulu bla..bla..bla...lebih berat lagi.."
So wut?? Kalau korang dah ada anak nanti jangan buat perangai macam ni tau. Fikir dulu sebelum cakap atau tulis. Tak kisah la berapa berat baby korang pun janji sihat, segar bugar alhamdulillah.
~tick~

4 comments:

Leen said...

BETUL!
amboi amboi sesuka dia je ckp mcm tu. Aku dah sound check dah comment2 tu.. apa motif dia ckp mcm tu haa? nak compare yg anak tu apa?? Alhamdulillah lah dgn rezeki Allah.

serius tak faham.

Jap lagi satu MOTIF berkemban? dan tayang kt fb????

ATIQAH TAHAR said...

motif BERKEMBAN?? dia tgh mandi bunga kot.. ahahaha

Anonymous said...

agaknya dia lupa yg semua baby keluar tu kecik... kot2 anak dia kluar2 terus besar kot.. ha ha ha
-shiela-

~Mama Arfan~ said...

baru baca pasal "issue" nih..:D haih...aku pun tensen tau bile org compare2 berat ank nih...n siap bangga2 berat ank diorg...urgh....boleh tak aku nk letak yg berat ank aku 3.6???huhuhu tensen eh org gitu......nsb baik yg terima that komen tu penyabar.........:)laki aku ckp.."b,reply that komen..kata ank kita 3.6..baru dia sentap.."..aku reply.."ala..perlu ke..?cite ni dah basi...tak perasan dulu..haihhhh....:D"