6.4.11

gula dalam susu

Salaam,
Sejak keluar iklan wardina promote susu formula "absolutely no added sugar" memang terdetik dalam hati tentang susu yang tareeq minum sekarang. Ibu-ibu dan bapa-bapa dah kira berapa sudu gula yang anak kita minum hari-hari? Bila semak tareeq punya,ngaaaaaaa banyaknye...... betul ke ni???  Jadinya, nak kena tukar susu ke "absolutely no added sugar" ke?

Jom kita semak kat www.semakgula.com.my

p/s: tareeq setia pada pediasure kot ;)

~tick~

8 comments:

Raisah @ echah said...

itu lah...bila kuar iklan tu rasanya mak2 kalut cek gula dlm susu anak. tapi isu nak tukar2 susu ni bukan perkara yg mudah kan....
rasanya setia jer pada yg lama..hehe

ATIQAH TAHAR said...

Raisah@echah
betul tu awk, bukan senang. nnt BO keras pulak.. eheheh mcm time baby.

Fadilah R. said...

me too stay pd susu sekarang je. hopefully semua brand akan kurangkan gula in future.

mungelily said...

~~dlm susu bby pun ader gula ker ke sis?

btw salam kenalkenal ;)

Anonymous said...

kalu dah tau byk gula....apasal gov xban ja jenama lain......menda la iklan perosak camni.....anmum nie yg patut kena ban...buat iklan camni....

ATIQAH TAHAR said...

Fadilah R.

i pun harap mcm tu fad,bukan senang nk tukar2 susu ni...

ATIQAH TAHAR said...

mungelily
hi, mungelily :)
ada... try check ur niece punya susu... ehehehe

ATIQAH TAHAR said...

Anonymous
amboi anonymous ni series nye.... ahahah