7.9.09

Shoping sakan

Cuti hujung minggu sy dan mr.B habiskn masa bershoping sakan sempena aid ni di Jln. TAR dan Mutiara Damansara. Kami baru berpindah rumah pada Mei haritu, nak kata baru xla jugak tapi mmg jarang balik rumah sendiri lepas bersalin haritu sbb mr.B selalu ke JB jadi bila masuk rumah tu sentiasa rasa baru pindah...hahaa.

Pagi Sabtu lepas melawat Tareeq sayanggg di hospital sy n mr.B terus ke Jln. Tar untuk mmborong sekeping dua kapet. Punyalah meriah 'mat2 bangla' membodek pelanggan utk msuk ke kedai masing2..

"mari abang, kakak dlm byk kapet lumbut punya... mari la.."! haih mmg rimassss okay!! sy mmg rimas kalau dipaksa2 mcm tu.

Contoh lain kalau kita masuk ke satu2 shop lot kita ni nk tgk2 dulu la apa yg ada kan.. tapi sales girl dia suka membontoti kita... dok ikuttttt kita ke kiri, ke kanan skali sy gostan kan dh belagaaa!! hahaa tapi bukn la suma sales girl yg mcm ni kan....

Ok. Balik cita shoping kapet akhirnya dapat la kapets dengan design, color, kualiti dan yg penting Harga yg berpatutan itu pun selepas sy sendiri yg membodek Tuan punya kedai. Kalu nk ikut kn mr.B, dia mmg tak tau nk tawar menawar ni... tunjuk2, belek2 dh bekenan terus beli. Salah kaedah tu syg... hehehe

Pagi Ahad... as usual msti melawat Tareeq sayanggg di hospital dulu, urut2, sembang2 n dodoi2 dulu baru la sy n mr.B boleh selesaikan hal2 kami yg lain... Kami terus ke Mutiara Damansara untuk cari kelengkapan rumah n xketinggalan barang2 kelengkapan Tareeq juga!! Kesian Tareeq kami mmg xsempat nak prepare bilik utk dia di rumah baru. Kebetulan semasa mengadung mr.B mmg selalu ke JB. Selagi projek xsiap every week dia akan mengulang dr KL-JB dan xda masa nk shoping.

Jadi masa yg ada ni ktorang gunakn habis2san lah. Mmg gila keadaan ketika mmbeli belah di Ikea. Semuanya cantik pd pandangan kita, semua tengok semua nakkkk. Tapi sy ialah seorang isteri n mama yg bijak b'belanja (cewwwah bleh pkai ke ni) sy tidak akan mmbazir utk benda2 yg remeh temeh hahaha!! Tapi harini mr.B bg greenlite utk 'order saja' haha. Sangat best bukan?

Selesai shoping utk rumah tersayang, ktorang beralih ke tmpt children. Lagi lah gillaaaaa... smuanya utk Tareeq sayanggg!! Akhirnya tercapai juga hsrat utk sediakan bilik utk Tareeq sharing with mama+abah heheee. Takkan nk letak baby kt bilik asing2 kot? Cian die la... Anda bagaimana...?



~Tick~

2 comments:

Leen said...

bestkan....shopping di IKEA. Love dat!

Lia Eriana said...

ye setuju sgt mat bangla carpet tu asyik MEMBONTOTI kita....pgi sana nak tgk2 je,alih2 kena juga beli..MENCI!!!