8.9.09

My Son...Tima kasih MIL

Petang semalam lepas ofice trus p teman Tareeq di hospital. Tareeq dh makin stabil dan aktif macam biasa alhamdulillah =) bila kita agah2 dia dok gelak hehee. Tak lama lepas tu Abah+Mak pun sampai. T'sangat rindu mereka kt Tareeq yela dh masuk 2 minggu warded. Insyaallah next week Tareeq bleh kuar hospital dan sy n mr.B akan cuti 1week sblm raya untuk jaga n spend time ngan Tareeq. only 3of us saja...

Kami tersangat risau dgn kesihatan Tareeq. He got VSD Heart Failure since he was 3 weeks infant. Hmm sedih mmg sedih parents mana yg xsedih that her 1st baby was not well like the others. mr.B slalu ckp Allah swt nak uji kita dalam banyak cara dan mungkin kita dah lama senang, jadi Dia nak uji kita dgn anugerahkan kita baby yang sangat fergile n need special care macam Baby TAreeq.

"u mesti kuat, xbleh sedih2 nnt Tareeq pn terikut2 perangai u..."

Tapi hidup perlu diteruskan yang penting mama n abah akan selalu sayang Tareeq sama mcm luasnya laut. takda penghujung...be strong my son!!!



Time lunch sebelum tu mama (MIL) datang tgk Tareeq tapi TAreeq tgh syok tido. Sy n mr.B tgh dok pkir sapa yg sesuai jaga Tareeq lpas discharge nnt. Kalu nk ikut kn hati ada juga rasa mcm nak berhenti kerja nk tumpu 100% kat Tareeq. Disebabkan undian sms menjurus ke "terus bekerja" dan mama pulak offer nak jaga Tareeq sampai dh besar sket. Sampai dh kuat then baru hantar ke rumah pengasuh (Kak Lia). Hati sy betul2 lega bila mama ckp mcm tu. Sy n mr.B takda niat nk menyusahkn mama sian mama msti nk berhanimoon dgn Ayah (FIL) selepas retired. Tima kasih banyak2 mama n ayah!!! nnt kitorng sponsor p hanimun kali ke 2 k... =)

14 comments:

Leen said...

Auntie Leen doa kan agar Tareeq cepat sembuh..fight the hurt!

To tick,
B strong ok..Tareeq need u as he HERO!!

Atiqah said...

Thanks leen,
Kuasa Allah swt kita xbleh nak jangka kan...

jujue said...

hi tick..
hope baby Tareeq cpt sembuh ek..doa bnyk² & moge sabar & tabah selalu...:)

MIK'YAL said...

ouchh,.,its rily gets me by reading this :-(
aku mmg leh rasa apa yg hg rasa rite now..maybe it's motherly instinct..be strong ya ! mak mana yg sanggup tgk anak dok sakit.apatah lg tareeq still an infant. ni lah dugaan.aku dulu pun pas delivered Indah,dia trus masuk ICU sb germ infection since she swallowed her poo poo.aku pun dok ICU jaga dia..tak blk umah pas bersalin dgn sakit dok rasa lagi due to episotomy..tp dah anak,rasa cam meroyan pulak nk blk umah sorang2 without her.ended up dok dlm kuarantin room fully aircond.org lain dok pantang,aku ni dh kembang urat dah dok bersejuk,pastu jln sana sini ulang alik dok BF indah.

so tiqah..u need to be strong.insyaallah ,he'll be find.

en_me said...

siannyerr tareeq, muger cepat sembooh.. salammm

Atiqah said...

Jujue
Mik'yal
en_me

Thanks guys:) Hati seorang ibu ni mmg cepat tsentuh la...sob

zino said...

salam..
apa kabar? oo dah ada baby ya.. tahniah.. tapi kenapa dengan baby tu? kesian dia semuga dia cepat sembuh.. dia tau je mama dia kerja kat spital kan hehe..

nanti raya jemput datang rumah..

Lia Eriana said...

owh tik sedihnyer aku...bergenang airmata aku baca pasal Tareeq...x pelah sabar je ye..sesungguhnya Allah sedang menguji dan ujian tersebut pasti sukar utk ditempuh melainkan dgn kekuatan iman Tik sekeluarga yer...aku doakan semoga Tareeq cepat sembuh dan sihat walafiat sentiasa.......

~Lip~ said...

get well soon tareeq!!

manusia~normal said...

akak paeish doakan semoga adik tareeq cpt sembuh k..nnti akak paeish blanje eskrim..

tick,
bykn besabo la..mmg allah tgh duga ko tu..doa byk2 okeh syg???be strong!!!

ikhlas, dari sahabatmu yg cute..
paeis basri

Lia Eriana said...

paiz ko nie,jgn la belanja eskrim x not good for his health la...

Atiqah said...

zino
Time kasih boss, VSD=Jantung berlubang. Itula, dia mcm tau2 je mama dia keja kt spital..
Selamat Hari Raya boss...=D

Atiqah said...

kak lia,
Lip,
Manusia Normal,
thanks u all...

kamilz said...

Semoga dipermudahkan oleh-NYA segala urusan dan dikurniakan kesihatan berpanjangan...

My Son Naqib Alhamdulillah sekarang dah OK and very active..

Cuma setahun sekali kena check-up di IJN untuk lihat perkembangan..

Thank for visiting my son blog..

Selamat Hari Raya

http://naqib.net
http://kamilz.com