3.8.10

baby-baby sekarang...

Salam,

korang tgh buat ape tu..? xde keja eh? ahaha.


Semalam dapat call dari along bagitau anak dia si Anas tu ada kat A&E kena ambik nebulizer sbb batuk teruk smpai sesak nafas. Dulu pun penah jugak budak ni kena ambik gas tu. Tapi alhadulillah xperlu di admit sbb batuk dia dh okay sikit.


Lepas letak tepon tu aku pun duduk silang kaki atas kosi opis ni sambil tebayang-bayang masa kitorang kecik-kecik dulu. kami 2 beradik ni mmg dari kecik duduk kampung nenek jaga. Aku ni dulupun ada Asthma jugak tapi tak kronik la smpai kena pakai ventolin mcm sesetengah budak tu siap gantung kat leher.


Tapi masalah nye time aku asthma dulu xda la sampai masuk-masuk hospital ambik darah bagai. Paling kuat pun wan letak bawang merah+minyak kat dada aku ni. Apa fungsi bwg merah dgn batuk aku pun tak taulaaa. Tapi mmg mujarab beb letak bawang!!


Berbalik pd cita asal. Apasal budak-budak sekarang ni kerap sgt masuk hospital eh? kecuali la kalau penyakit kronik macam hero kesayangan den si tareeq ni haaa...


~tick~

3 comments:

senioritasara said...

budak2 skrg...mmg advance hehehehe

babymia said...

weh..ajar aku macam mana nk letak bawang n minyak tuh..nak try kat ank aku la..pagi tadi die batuk..takut aku dgr...

ATIQAH TAHAR said...

sara: terlalu advnced! aha

mas: ko ambik bawang kecik, kupas kulit (basuh dulu...)
pastu letak minyak babyjonson(wangi sikit..)
then ko tenyeh2 la pakai tangan
baca la selawat lebih mujarab ;)