14.10.09

Alhamdulillah...

Salam

Alhamdulillah...syukur pada Allah swt kerana Tareeq telah berjaya dalam pembedahan PDA yang dibuat pada 12Okt09 (Isnin) jam 7.30 pagi di HUKM. Sebenarnya hari Khamis 7Okt09 baru dapat tau tarikh utk operation Tareeq. Gembira + Sedih. Ribuan Terima kasih sy ucapkn kepada Prof. Bilkis, Prof. Zamrin, Dr. Noraini dan Staff Nurse2 yang bersama2 berusaha dlm pembedahan Abdullah Tareeq Abdullah Fahami. Taklupa juga pada Staff Nurse2 di PICU yg dah berbulan2 dok layan karenah Tareeq sehingga sekarang. Nnt i belanja uolls pizza ekkk....hehe Jasa kalian takdpt saya balas.



Kronologi Pembedahan Tareeq:


12 Oktober 2009 (isnin)

6.30am : sy n mr.B sampai di PICU. Baca surah Yassin dan selawat2 nabi sebagai bekalan buat Tareeq sebab mama n abah xboleh teman Tareeq sampai dalam bilik OT sayanggg...


7.30am : SN telah siap2kn Tareeq untuk ke bilik OT. mula2 saya kuat semangt lepas tu tetiba sayu je tgk Tareeq tgh tido n dia xtau apa2 tentang operation tu....sedih sangat. sampai di bilik OT, SN panggil untuk sahkan borang yg telah diTT dan lagi sedih sebelum masuk SN suh sy cium baby untuk kali terakhir sblm masuk bilik OT. Time tu Tareeq dah jaga dan mata dia terkebil-kebil tgk lampu. apelagi..bercucurannnnnn air mata... nasib ada mr.B disebelah. pinjam dada satt...sob..sob


Sepanjang berada di luar bilik OT kami (mak, abah, along n abg wan) xhenti2 berselawat agar Tareeq kuat hadapi semuanya. Fuhhh...punyalah berdebar2 xbleh nak cakap. kami yang menunggu di luar OT xsenang duduk kejap2 pintu otomatik terbuka tapi yg keluar patient lainnn... Tareeq is the 1st case for that day. seawal jam 7.30 pg Tareeq dibawa masuk sepatutnya sebelum 10pg dh selesai


11.30 pg baru Tareeq keluar. Bila tgk katil Tareeq dibawa keluar dia nampak pucat mungkin dek kesejukan bilik OT dan dia sedang 'zzzzzZZZ'.... Dr. Noraini kata Alhamdulillah pembedahan tu success dan banyakkn berdoa lagi untuk kesihatan Tareeq. Selepas ini Tareeq akan on ubat tido n ubat tahan sakit smpai lukanya sembuh. Dan dia terus dibawa ke PICU.


12.30 t/h baru la saya n mr.B dpt masuk PICU untuk tgk Tareeq setelah dia siap dibersihkan oleh SN. Kami xberani nk sentuh Tareeq takut ada jangkitan kuman pulak kang. satu hal pulakkk. Sampai di PICU, Prof. Tang sahkn keadaan Tareeq stabil Alhamdulillah.
Hmmm...dari kecik sampai dh kawin ni, xpernah sy alami perkara yg paling besar dlm hidup ni selain operation Tareeq. Buat sy rasa mkn xkenyang, mandi xbasah dan setiap pagi kalau ter'missed' tgk Tareeq kt wad, rasa xaman dr pagi sampai abis keja...dasyat kan.
Saya percaya semua yang berlaku ni mesti ada hikmahnya. Kita makin dekatkn diri dengan Allah swt, menguji tahap kesabaran kita, ikatan keluarga pn makin rapat, dn yang penting sy n mr.B makin banyak belajar tentang tanggunjawab sbg parents....=) InsyaAllah....


5 comments:

senioritasara said...

alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar.doakan tareeq cepat sembuh boleh jumpa mama sara ye

Atiqah said...

sara: amin...thanks sara. ha'ah cepat bleh jumpa mama sara yg comei nih...haha

Leen said...

Tick and Fahmi,
Dugaan Tuhan utk korang yg tabah.
Semoga Tareeq cepat sembuh!

zura said...

alhamdulillah...
semoga anak ko sihat..
xlama lg aktif gile la si Tareeq tue..
hehehe..amin.

kamilz said...

Alhamdulillah... Semoga Tareeq bertambah sihat & ceria seperti kanak2 yang lain...

http://naqib.net
http://kamilz.com